Boom veiligheidscontrole

Niet met de bedoeling om te zwaar te laten klinken, maar als eigenaar van bomen heeft u een zogenaamde ‘zorgplicht’. Dat is vooral of goed beschouwd alleen van belang als een boom (met zijn takken) over de erf grens hangt of langs de openbare weg staat.
Ondanks ieders goede bedoelingen kunnen er uit bomen takken waaien, zeker als het eens een keer flink stormt. Dat is niet te voorkomen.
Wat bij een boomcontrole bekeken wordt is of er geen probleemtakken in de boom zitten die op termijn schade zouden kunnen veroorzaken. Denk hierbij aan dood hout, beschadigde takken etc. Na controle kunnen die preventief worden verwijderd. Ook kunnen door controle in een vroegtijdig stadium eventuele ziekten en aantastingen worden vastgesteld.

Regelmatige controle en eventuele rapportage zijn van belang verzekering technisch.
Mocht er toch eventuele schade aan andermans eigendommen ontstaan door bomen, dan hebt u door de controle voldaan aan uw zorgplicht.

De hierboven beschreven controle word ook wel, in vaktermen, Visual Tree Assesment (VTA) genoemd. Dat wil ook zeggen dat de controle, in eerste instantie, op visueel waarneembare aspecten wordt uitgevoerd. Als daar aanleiding toe is, kan in overleg met u, nader en uitgebreider onderzoek plaatsvinden.

U kunt ons ook benaderen voor het beoordelen van bomen op ziekte en aantastingen en de veiligheid / stabiliteit van bomen. Dit kan worden vastgelegd in een rapportage.